×
Registrering

Profil Informationer

Login Data

eller login

Fornavn kræves!
Efternavn kræves!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email kræves!
This email is already registered!
Kodeord kræves!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Bekræft betingelser!
Email or Password is wrong!

Havtaske

Havtaskekæber med ærte-edamame-blomkålspuré og trøffeltangsmayo

Normal 30 minutter Personer 4
Spændende opskrift på havtaskekæber

Ingredienser

INGREDIENSER:
½ blomkålshoved

3 dl ærter

2 dl Edamame bønner
1 dl øko piskefløde
Tangsalt og peber

Tilbehør pynt:
4 spsk saltede kapers
3 spsk olivenolie
1 tsk Tangsalt

Krydderurter til pynt

 

Tilbehør trøffeltangmayo:

Ingredienser:

2 tsk. tangtrøffel ca. 3-4gram

2 dl smagsneutral olie

1 tsk. rødvin el. æblecidereddike

2 Pasteuriseret æggeblommer (tages ud af køleren 30 før brug)

Tangsalt & peber

 

Havtaskekæber:
8 havtaskekæber eller 2 til hver
2 dl tør hvidvin
½  Saft og skal fra øko citron
salt og peber

Beskrivelse

- Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min. De sidste 3 minutter koges de frosne ærter og edamame bønner med kålen.
- Hæld vandet fra, og blend blomkålen, bønner og ærter med en stavblender i gryden.

- Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
- Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.
Tilbehør Pynt
- Rist kapers på en pande i lidt go olie til de er sprøde (pas på det kan godt sprutte lidt når de kommer på panden).

- Gi dem et skvæt tangsalt så de er sprøde og let saltet.
Tilbehør trøffeltangmayo:

- 2 tsk. tangtrøffel lunes op i 2 dl. smagsneutral olie v/ middelvarme (tangtrøflen varmes op i olien, for at trække smagsstofferne ud).

- Olien køles ned så den har ca. samme temperatur som æggeblommer.                       -  Æggeblommer blandes med eddike, salt og peber – hvis man har en go’ arm, kan man gøre det i hånden – jeg bruger en lille hurtighakker.

- Når blandingen er dejlig luftig, tilsættes olien lidt af gangen.

- Start forsigtigt, og øg tempoet i takt med at blandingen tykner.

Voilá, du kan nu lave mayo med tang.


Havtaskekæber
- Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
- Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
- Krydr med tangsaltsalt og peber.
- Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.

Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering.
- Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
- Pynt med babyspinatblade.

 

Udarbejdet af: Kristian Ottesen i samarbejde med Fish4you og Nordisk Tang

Opskrift Bedømmelser

Indsend din bedømmelse

1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner